1 donum araziden kac kilo lavanta cikar?

1 donum araziden kac kilo lavanta cikar?

Popüler 1 donum araziden kac kilo lavanta cikar?

İçindekiler

1 dönüm araziden kaç kilo lavanta çıkar?

1 dönümden 500 kg’a kadar Lavanta hasat edilebiliyor. 500 kg Lavantadan minimum 15 kg yağ ayriştirilabiliyor. 1 kg kaliteli Lavanta yağı 90-95 dolara alıcı buluyor. Parfum firmaları, büyük tonajlı, sürdürülebilir üretim yapan çiftçilere alım garantisi veriyor.

1 dönüm lavanta ne kazandırır?

Lavantanın 1 dönüme verimi çiçek olarak 150 ile 400 kilogram arasında gerçekleşirken, 1 dönüm tarladan 15 litreye kadar lavanta yağı üretilebiliyor. Lavanta yağının litre fiyatı kalitesine göre 3 bin ile 4 bin lira arasında değişiyor.

Lavanta yetiştirmek karlı mı?

Doğru bir şekilde yetiştirildiği zaman lavantadan yüksek gelir elde etmeniz mümkün. Ülkemizin ikliminin ve toprak yapısının lavanta yetiştiriciliğine uygun olması ise ekstra bir fırsat. Maliyet ile birlikte hesap yapıldığında, lavanta yetiştiriciliğinden dönüm başına senede üç bin lira kazanç sağlanabilir.

Lavanta kaç para kazandırır?

Bir dönüm lavanta bahçesinden 800 ila bin 100 lira arasında kazanç elde edilebiliyor.

Lavanta kaç yıl ürün verir?

Şöyle ki birinci yılda %30, ikinci yılda %70 üçüncü yılda ise %100 verim alınmaktadır. Üçüncü yıl sonunda yapılan harcamalar %100 geri kazanılmaktadır. Lavanta bitkisi yetişkin hale geldiğinde 1 dönümlük ekim alanından 8-10kg lavanta yağı elde edilmektedir.

1 kilo lavanta ne kadar?

Yaklaşık 3 bin dekar alanda üretilen lavantanın ise kuru olarak değerlendirildiğine işaret eden Öztürkl Sarıca, kilogram fiyatının 8- 10 TL arasında değiştiğini, yaklaşık 1,6 milyon TL gelir sağlandığını anlattı.

Lavanta ekimine devlet desteği var mı?

Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından lavanta yetiştiriciliği yapan kişilere 2020 yılında ORKÖY kapsamında 417 bin TL destek verilmiştir. 2021 yılında ise bu 710 bin TL’ye çıkarılmıştır.

Lavanta kaç yıl yaşar?

Bitkinin ekonomik ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğunu, en büyük lavanta üreticilerinin Fransa ve Bulgaristan olduğunu ifade eden Tülek, “Bulgaristan’da yaklaşık 40 bin dekar alanda üretim yapılıyor ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

1 dekardan ne kadar lavanta alınır?

Çiftçiler 1 dönüme ektikleri lavantadan 800 ila 1.100 TL arası kazanç elde edilebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı internet sitesinden Lavanta Çiçeği hakkında açıklama yapıldı. Lavantanın dönüme verimi Lavanta Çiçeği olarak 150-400 kg arası olup, yağ olarak verimi ise çiçek veriminin %2’si ile %5’i arasında değişiyor.

Lavanta kaç kere hasat edilir?

Çiçek açma zamanı Bahar başı Mart – Yaz başı Hazirandır . Yan dallardaki çiçek başlarında, orta saptaki başakların da çiçeklendiği dönemde, hepsi birlikte hasat edilir. 15 ağustostan sonra lavanta çiçeğinin birkaç defa hasat edilmemesi önerilmektedir.

Okunma: 343